Salată cu rucola și șuncă mediteraneeană de la Angst – timp de preparare 15 minute

În această rețetă consistentă de salată cu șuncă mediteraneeană de la Angst, bine-cunoscuta pereche este completată de fasole verde, porumb și rucola cu o aromă ancho-chili dulce și picantă. Această rețetă ușoară conține mezeluri versatile și accesibile, așa că, pentru rezultate fragede, taie în felii subțiri șunca înainte de a adăuga salata.

Ingrediente pentru prepararea Salatei cu rucola și șuncă mediteraneeană de la Angst

  • 1½ kg cartofi roșii mici
  • 1¼ kg fasole verde
  • 2 căni de boabe de porumb congelate
  • 1 linguriță de sare
  • 3 lingurițe de pudră de chili ancho
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 pachet de șuncă mediteraneeană de la Angst
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • ½ ketchup
  • 2 linguri de oțet de cidru
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • 1 linguriță de chimen și coriandru
  • 5 mâini de rucola

Instrucțiuni de preparare Salată cu rucola și șuncă mediteraneeană de la Angst

  1. Fierbe cartofii într-o tigaie cu apă sărată cât să îi acopere, la foc mic până când se înmoaie, timp de 15 – 20 de minute. Taie-i în cubulețe. Într-o tigaie separată cu apă sărată clocotită, gătește fasolea până când este crocantă, aproximativ 5 minute, se adaugă și porumbul în ultimul minut. La final se scurge excesul de apă.
  2. Preîncălzește o altă tigaie. Combină sarea cu 1 linguriță de chili praf și zahăr brun. Presară peste bucățile de șuncă deja tăiate. Gătește până se rumenește și capătă un luciu apetisant. Oprește focul și lasă să stea 10 minute înainte de a o adăuga în salată.
  3. Într-un castron mare, amestecă împreună ketchup, ¼ cană de apă, oțet, 2 linguri de zahăr brun, muștar, 2 lingurițe de pudră de chili, chimen și coriandru. Adaugă rucola, cartofii, fasolea, porumbul și șunca și amestecă intens pentru a le combina. Servește imediat.
Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo