Acest fel de mâncare reconfortant este perfect pentru cină și mesele în familie. Aproape fiecare ingredient din această rețetă în materie de carne, provin de la brand-ul românesc producător de mezeluri Angst. Aceste produse accesibile și de înaltă calitate fac gătitul mult mai ușor pentru tine.
Ingrediente pentru: Pui, bacon și cârnați Chorizo Angst cu fasole și afumături:
- 1 kg de piept de pui
- 6 cârnați de porc Chorizo
- 4 felii de slănină, tocate grosier
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare de mare și piper proaspăt măcinat
- 1 ceapă mare, feliată subțire
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 3 linguri sos Worcestershire
- 2 linguri de muștar Dijon
- 1 lingură de zahăr brun
- 1 lingura oțet de mere
- 2 lingurițe boia afumată
- 1 linguriță chilli zdrobit
- 2 cutii de fasole
- 1½ cesti de supă de pui
- 1½ căni sos tradițional de paste
Instrucțiuni de preparare: Pui, bacon și cârnați Chorizo Angst cu fasole și afumături:
- Preîncălzește cuptorul la cuptorul de 170° C. Condimentează puiul cu sare și piper.
- Încinge uleiul într-o tigaie mare rezistentă și rumenește puiul pe toate părțile.
- Taie fiecare cârnat în jumătate pentru a face doi cârnați mai mici. Adaugă cârnații în tigaie împreună cu slănina și gătește timp de 5 minute la foc mediu-mare, până devine maroniu. Scoate-o cu o lingură și adaug-o la pui. Adaugă ceapa în tigaie și gătește timp de 5 minute, adăugând un strop de apă dacă tigaia este prea uscată.
- Combină usturoiul, sosul Worcestershire, muștarul, zahărul, oțetul, boia afumată și ardeiul iute într-un bol mic până se omogenizează, apoi pune peste ceapă. Gătește câteva minute apoi amestecă fasolea, supa si sosul de paste. Adu la fierbere apoi răstoarnă puiul și amestecă totul împreună. Se introduce la cuptor și se lasă să se coacă timp de 40 de minute. Servește cald.