Pizza la cuptor cu salam, cârnați și slănină Angst – gata în 10 minute

Pizza la cuptor – Gata pentru o pauză de la pepperoni? Salamul reprezintă o alternativă delicioasă în această capodoperă cărnoasă, în esență pizza de vis a unui carnivor. Completează cu generozitate aluatul de pizza preferat de casă cu diverși cârnați afumați Angst și slănină crocantă, presară brânză rasă și gătește-o în cuptor.

Ingrediente pentru Pizza la cuptor:

ulei de măsline cu usturoi

sare de Himalaya

1 vârf linguriță piper roșu zdrobit

170 gr. mozzarella proaspătă rasă

60 gr. salam

60 gr. cârnați afumați fierți, tăiați cubulețe

6 felii de slănină afumată fierte, mărunțite

⅓ cană Parmigiano-Reggiano ras fin

Instrucțiuni de preparare Pizza la cuptor:

  1. Cu cel puțin 2 ore înainte de coacere, scoate aluatul din frigider și formează o bilă adunând aluatul spre fund și presându-l. Presară faină și așază bila într-un castron de dimensiuni medii. Acoperă bine cu folie de plastic și lasă aluatul să crească la temperatura camerei până își dublează volumul.
  2. Pregătește cuptorul pentru gătit direct la foc mediu-mare (180° până la 200°) și preîncălzește o piatră de pizza timp de cel puțin 15 până la 25 de minute.
  3. Apasă 1 bilă de aluat într-un cerc de 2 cm, lăsând marginea exterioară cu aproximativ 1 cm mai groasă decât restul. Întinde ușor aluatul trăgând ușor de margini într-un cerc potrivit pentru piatră sau tavă. Se transferă pe o tavă de pizza acoperită cu hârtie de copt.
  4. Sărează aluatul de pizza cu sare Himalaya, unge aluatul cu ulei de măsline cu usturoi, apoi presară ¼ linguriță de piper roșu zdrobit uniform. Apoi, adaugă jumătate din mozzarella într-un singur strat. Distribuie uniform următoarele mezeluri: salamul Angst, cârnații afumați și slănina deasupra brânzei. Apoi, presară deasupra jumătate din brânza Parmigiano-Reggiano rasă.
  5. Introdu pizza pe piatra preîncălzită. Se pune la cuptor până când crusta se rumenește și brânza se topește, 10 până la 12 minute. Șervete cald!

Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo