Delectează-te cu acest hotpot savuros, preparat din fasole și cârnați cu boabe de muștar și servit cu toasturi de brânză topită.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 cârnați cu boabe de muștar
- 150 gr. ciuperci mici
- 2 bucăți de slănină tocate
- 1 cățel de usturoi, tocat grosier
- 1 praz mare, feliat
- 4 roșii, curățate și tocate
- 4 lingurițe piure de roșii
- 570 ml supă de vită
- 400 gr. cutie de fasole
- 1 broccoli mic
- 1 baghetă mică, feliată subțire
- 40 gr. cheddar
- 1 mână de pătrunjel, tocat
Instrucțiuni preparare:
- Încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă cârnații și ciupercile și prăjește timp de zece minute până se rumenesc, iar cârnații sunt doar pe jumătate făcuți. Scoate-i din tigaie și, când este suficient de rece pentru a se manipula, taie cârnații în felii groase.
- Încălzește uleiul de măsline rămas în aceeași tigaie și prăjește slănina și usturoiul timp de 2-3 minute sau până când slănina este gătită și usturoiul se înmoaie. Adaugă prazul și prăjește-l ușor timp de cinci minute sau până când prazul se înmoaie.
- Se amestecă roșiile și piureul de roșii și se fierbe timp de cinci minute, apoi se toarnă supa de vită. Pune cârnații și ciupercile în tigaie și fierbe timp de 5 – 10 minute.
- Gătește broccoli într-o tigaie cu apă sărată clocotită timp de 3 – 4 minute până când se înmoaie. Prăjește pâinea și presară cu brânza rasă. Poți adăuga și alte mezeluri pe felie.
- Se pun cârnații și slănina într-un vas, se adaugă broccoli deasupra și se ornează cu pătrunjel. Se servește cu pâinea prăjită.