Dacă ai o familie ocupată, știi provocarea de a lua mese sănătoase și consistente. Prepararea pastelor este o modalitate excelentă de a face acest lucru, deoarece le poți combina cu legume și proteine consistente. Când totul este amestecat într-un sos delicios și acoperit cu multă brânză, acesta este un mod sigur de a le atrage interesul copiilor tăi.
Ingrediente „Cârnați la garniță Angst, bacon și cartofi dulci cu paste”:
- 8 cartofi dulci
- 2 linguri ulei de măsline
- usturoi praf, sare și piper după gust
- 1 pachet de paste favorite
- 1 borcan de cârnați la garniță Angst
- 1 pachet de mezeluri la alegere (bacon)
- 1 ceapă tăiată felii
- 1 căpățâna de usturoi proaspăt
- 1 ramură de salvie
Pentru sosul de brânză:
- 1 cub de unt
- 1 cană făină
- 1 cană supa de pui
- lapte
- mozzarella și parmezan
Instrucțiuni de preparare:
- Spală, curăță și toacă toți cartofii dulci în bucăți de 1 cm. Adaugă-i într-un castron cu ulei de măsline, pudră de usturoi, sare și piper pentru a-i acoperi. Întinde cuburile de cartof într-un singur strat pe o foaie de copt și pune-i în cuptor aproximativ 10 sau 15 minute până se înmoaie. Gătește pastele conform instrucțiunilor.
- Gătește cârnații într-o tigaie mare pe aragaz la foc mediu până când devin crocanți, apoi taie-i în bucăți mici. Peste ei adaugă ceapa și usturoiul și gătește încă un minut. Îndepărtează cârnații cu o lingură cu găuri și pune-i deoparte.
Acum este timpul să prepari sosul de brânză. Topește untul într-o cratiță și adaugă făină. Gătește un minut, apoi pune sare și piper.
- Combină supa de pui, laptele și smântâna într-un castron, apoi toarnă amestecul în cratiță. Se amestecă în timp ce se gătește până când amestecul formează un sos alb gros, apoi se ia de pe foc și se amestecă parmezanul și o parte din brânza Mozzarella.
- Pulverizează un vas de copt cu spray de gătit, apoi adaugă pastele, cartofii dulci prăjiți, cârnații rumeniți și salvia în vas. Pune ușor peste tot sosul de brânză, apoi întinde uniform ingredientele. Adaugă mai multă Mozzarella. Coace la 180 de grade până când brânza este topită și totul este rumenit. Servește cald.