Cârnați ardelenești Angst la cuptor cu salam cu chilli și cartofi

Cârnații pot fi uneori destul de plictisitori, dar când îi pregătești la cuptor, pot deveni o delicatese. Acești cârnați ardelenești de la Angst se numără printre cele mai căutate mezeluri, gata de a fi gătiți într-o varietate de moduri. Pentru cină, acești cârnați ardelenești alături de niște legume consistente și salam, vor garanta succesul. Rezultatul final va fi o masă plăcută pentru familie pe care ai face-o din nou cu bucurie când vei avea un pachet de cârnați ardelenești la dispoziție.

Ingrediente:

  • 8 bucăți de cârnați ardelenești Angst
  • 3 cartofi, tăiați mărunt
  • 1 ceapă, feliată mărunt
  • 1 morcov, feliat fin
  • 100 gr. salam cu chilli Angst
  • pătrunjel proaspăt
  • rozmarin uscat și oregano
  • sare si piper
  • 3/4 ceașcă de apă
  • Opțional: brânză

Instrucțiuni de preparare:

  1. Într-un vas de copt așază un strat de cartof feliat urmat de un strat de morcov, ceapă și salam cu chilli. Presară cu rozmarin, oregano, sare și piper apoi adaugă patru cârnați. Repetă pentru încă un strat. Se acoperă cu pătrunjel proaspăt și orice alte ingrediente rămase. Adaugă 3/4 cană de apă și pune vasul într-un cuptor preîncălzit de 160 de grade și lasă-l la copt descoperit timp de 20 de minute.
  2. Cu un capac sau folie de aluminiu acoperă vasul și coace încă 30 – 40 de minute sau până când legumele s-au înmuiat. În cele din urmă scoate capacul, întoarce tava și coace încă 10 minute pentru a da cartofilor o culoare plăcută. Savurează cu pâine cu usturoi sau cu o salată cu verdețuri.
Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo