Supa de pui, O călătorie în jurul lumii. Rețetă ce datează din 1930

În zilele grele de iarnă sau în perioadele de boală, puține remedii calmează sufletul ca un bol cu ​​supă de pui cu bulion aromat și felii mici de carne. Această mâncare populară este deosebit de semnifictivă pentru fiacare organism.

Diferite rețete se potrivesc diferitelor palate aromatice: Ohn-No Khao Swe – o supă birmaneză cu ghimbir, boia de ardei și usturoi – combină puiul cu arome dulci precum nuca de cocos, în timp ce Chikhirtma, o supă tradițională georgiană care vindecă mahmureala și vindecă bolnavii, folosește gălbenușuri de oua vâscoase și ierburi proaspete.

Valoarea fundamentală a firmei Angst este și va rămâne calitatea. Marca Angst s-a consolidat prin produsele excepționale, având la bază rețete autentice, utilizarea de carne de calitate superioară și eliminarea aditivilor alimentari.

Permanent încercăm să readucem în portofoliul nostru rețete românești. Respectăm istoria și valorile României și depunem eforturi ca acestea să nu fie uitate.

„Cu toții avem o idee diferită despre ce este supa de pui”, cu toate acestea majoritatea oamenilor spun că supa de pui vindecă.

Supele de pui sunt diferinte în funcție de aria georgrafică în care se prepară. O ciorbă kanjee din Sri Lanka, de exemplu, se mănâncă de obicei după ce s a terminat Ramadanul. Alte rețete au povești politice importante. Potrivit SBS News, bucătarii vietnamezi au dezvoltat pho de pui ca alternativă la pho de vită în anii 1930, când guvernul vietnamez a restricționat vânzările de carne de vită pentru a satisface cererea de carne a coloniștilor francezi.

Timp de secole, anumite culturi au crezut că supa de pui avea calități medicinale. Medicul și filosoful persan Ibn Sina din secolul al XI-lea, de exemplu, a considerat că supa de pui vindecă vasele sanguine, la fel ca și medicul și filosoful evreu din secolul al XII-lea, Moise Maimonide. Astăzi, nu există nicio dovadă concludentă a proprietăților vindecătoare ale supei de pui, dar așa cum a scris Tara Parker-Pope pentru New York Times în 2007, o „mână de studii științifice … [sugerează] că supa de pui ar putea avea într-adevăr valoare medicinală”.

Indiferent de veridicitatea unor astfel de afirmații, gătirea unui bol copios de supă ar putea fi cu siguranță un hobby captivant în periaoda de carantină.

Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo