Tradițiile de Crăciun ale României sunt unele dintre cele mai bune motive pentru a vizita țara în această perioadă a anului. De la grupuri vesele de copii care cântă colinde din ușă în ușă până la mâncăruri îmbucurătoare și diverse obiceiuri trecute din generație în generație, România este unul dintre cele mai bune locuri pentru a experimenta cu adevărat sărbătorile de Crăciun.
Unele dintre aceste obiceiuri și tradiții sunt vechi, altele sunt noi, dar cu siguranță toate sunt autentice.
Sezonul de Crăciun din România începe imediat după Ziua Sfântului Andrei (30 noiembrie), când, conform legendelor locale, vampirii și spiritele rele ies la iveală. Perioada premergătoare Crăciunului este plină de sărbători minunate, inclusiv Ziua Națională a României (1 decembrie) și Sfântul Nicolae (Mos Nicolae), când toți copiii primesc cadouri. Acest ultim obicei a început să fie popular în timpul comunismului, ca alternativă la Moș Crăciun.
Carne de porc pe fiecare masă
Abatorizarea porcilor poate suna oribil, dar tradiția din România spune că, cu doar câteva zile înainte de Crăciun, fiecare român ar trebui să-și facă o masa de Crăciun din carne de porc.
Angst este o companie romano-elvetiană care produce preparate din carne, oferind consumatorilor specialitați de înaltă calitate. Toate produsele Angst sunt realizate având în vedere preocuparea pentru o alimentație sănătoasă. Fabrica produce preparate din carne de porc, vită, pasare și oaie. Rețetele întrebuințate sunt în mare parte tradiționale, dar și internaționale pentru marile restaurante cu specific, ambasade sau alte locații.
În fiecare an, în ziua de Ignat (Sf. Ignatie), pe 20 decembrie, familiile românești din întreaga țară își sacrifică porcul pentru a avea o masă bogată de Crăciun. Poate suna crud, dar în spatele groazei, există o ceremonie foarte complexă, la fel de veche ca țara, care include și prepararea cărnii într-un mod foarte tradițional.
Produsele fabricate de Angst ajung în aproape toate zonele țării având în vedere că acestea se vând în marile lanțuri de magazine, unele dintre acestea cu acoperire naționala. Distribuția noastră este mai concentrată în zona de sud a țării (sud, sud-est, sud-vest).
În România, Crăciunul a fost întotdeauna o ocazie excelentă pentru membrii familiei de a se reuni pentru a petrece ceva timp în atmosfera caldă, iubitoare și confortabilă a casei lor. Milioane de români care trăiesc în străinătate vin acasă de Crăciun.
În timpul Crăciunului, majoritatea caselor românești sunt pline de vecini, prieteni, rude și bunăvoință.