Rulouri cu scorțișoară și șuncă de Praga – gata în 15 minute

Poți transforma un pachet obișnuit de rulouri de scorțișoară în delicatese demne de sărbătoare în doar 15 minute. Rulourile cu scorțișoară cu șuncă de Praga Angst mulțumesc atât pofta de dulce, cât și sărat. Adăugarea de bucăți de mezeluri la un aluat simplu oferă acestora o întorsătură savuroasă care le face perfecte pentru micul dejun sau pentru brunch-ul zilnic.

Ingrediente pentru: Rulouri cu scorțișoară și șuncă de Praga Angst

  • 1 cutie de rulouri cu scorțișoară
  • 1 pachet de șuncă de Praga Angst
  • 2 linguri de sirop de arțar

Instrucțiuni de preparare pentru: Rulouri cu scorțișoară și șuncă de Praga Angst:

  1. Preîncălzește cuptorul conform instrucțiunilor ambalajului. Pulverizează o tavă rotundă sau pătrată cu spray de gătit.
  2. Scoate cu grijă rulourile cu scorțișoară din ambalaj, având grijă să nu le separi individual. Desfă aluatul atât cât va merge într-o foaie lungă, cu scorțișoara în sus. Călește bucățile de șuncă de Praga Angst într-o tigaie mică la foc mediu-mare timp de 3-4 minute, până când sunt crocante.
  3. Scoate rulourile pe un prosop de hârtie pentru a absorbi restul de grăsime. Pune șunca în tigaie, oprește focul și amestec-o cu 1 lingură de sirop de arțar.
  4. Pune deoparte câteva bucăți de șuncă pentru mai târziu. Întinde șunca rămasă uniform pe suprafața aluatului derulat. Rulează din nou întreaga foaie de aluat, apoi separ-o în role individuale pre-tăiate și așează-le la aproximativ un centimetru în tavă. Coace-le conform indicațiilor pachetului.
  5. În timp ce rulourile se coc, combină glazura și siropul de arțar într-un castron mic. O poți pune în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde și se amestecă. Atunci când rulourile s-au copt și sunt foarte maronii, scoate-le și stropește-le cu glazura. Completează cu bucățile de slănină suplimentare și servește cald.
Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo