Cârnații sunt un fel de mâncare de bază în multe țări din întreaga lume. 8-12 minute

Sunt fabricati din carne tocată, cum ar fi carnea de vită, porc sau carne de pasăre, în combinație cu sare, condimente și alte arome.

Condimentele folosite de fabricile ANGST sunt numai cele naturale. Membranele întrebuintate sunt naturale. Standardul de calitate este deosebit de ridicat, termenele de valabilitate sunt mai mici decat cele obișnuite pe piata românească. Produsele se livrează în stare proaspătă, întregi sau porționate, ambalate clasic sau în vid.

Interesant este că felul în care gătești cârnații, pot să schimbe compoziția nutrițională, ceea ce înseamnă că unele tehnici de gătit sunt mai bune pentru sănătatea ta decât altele. Alte metode pot chiar crește expunerea la compuși toxici.

Astfel, s-ar putea să vă întrebați despre cele mai bune modalități de a pregăti acest fel de mâncare delicios.

Cum să gătești cârnații?
Cârnații sunt un aliment versatil care poate fi gătit în multe feluri. Iată o prezentare generală a unora dintre cele mai populare metode.

Fierbere
Fierberea este una dintre cele mai simple modalități de a prepara mezeluri acasă.

Pentru a fierbe cârnații, pur și simplu așezați-i unul câte unul într-o oală cu apă clocotită și lăsați-i să fiarbă. Cârnații pregătiți durează aproximativ 10 minute, în timp ce cei cruzi pot dura până la 30 de minute.

Rețineți, cârnații fierți nu vor fi maro și crocanți la exterior. Cu toate acestea, îi puteți rumeni ulterior într-o tigaie cu puțin ulei.

La grătar
Gratarul este o metoda de gătit la temperatură ridicată, care utilizează căldură uscată. Pentru a face cârnați la grătar, așezați-i pur și simplu pe un grătar timp de 8-12 minute, întorcându-i la fiecare câteva minute până când sunt uniform colorati.

Este demn de remarcat faptul că temperaturile ridicate implicate pot provoca formarea de compuși potențial dăunători, cum ar fi amine heterociclice (HA), hidrocarburi aromatice policiclice (HAP) și produse finale avansate de glicație (AGE).

Tigaie și prăjire
Prăjirea în tigaie implică gătirea la temperaturi ridicate. În timp ce prăjirea implică răsucirea sau amestecarea continuă a cârnaților în timp ce se gătesc, prăjirea în tigaie de obicei nu.

Pentru a face carnati prajiti la tigaie, pur și simplu gătiți-i pe plită cu puțin ulei până când se rumenesc pe ambele părți. În funcție de mărimea lor, durează 10-15 minute.

Opțiunile de ulei sănătos includ uleiuri de nucă de cocos, măsline și avocado, precum și unt, deoarece se mențin bine la temperaturi moderate până la înalte și sunt bogate în micronutrienți.

Angst a lansat o gamă produsă dupa rețete românești consacrate. Aceasta gamă a apărut din nevoia de a întări valorile și tradițiile românești și de a le păstra pentru generațiile viitoare. Rețetele sunt făcute cu ingrediente simple, la îndemană, care se pot găsi în gospodărie. Deocamdată, din această gamă fac parte următoarele produse: Crenvurști cu carne de vită, Cabanos, Ciolan presat, Parizer cu carne de vită, Mușchi file afumat, Jambon afumat fără os și Salam Torpedo.

Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo