Aperitive cu mezeluri – Aperitive din carne ce necesită coacere – timp de preparare 25 minute

În aceste vremuri nu tocmai bune pentru noi, petrecerile sunt aproape interzise. Asta din cauza pandemiei care nu ne mai dă pace. Totuși, omul se descurcă și este maleabil. De ce nu am da o petrecere cu familia, în sânul căminului nostru? Măcar așa, la sfârșit de săptămână. Și desigur, respectând legile în vigoare. Cu siguranță ați vrea să vă distrați, și să nu petreceți mult timp cu gătitul. Mai jos, vă propunem câteva aperitive din carne speciale pentru petreceri reușite.

Plăcințică cu jambon și cașcaval

Această plăcințică se face foarte rapid, nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și se poate servi atât caldă cât și rece. Pentru 6 porții, veți avea nevoie de:

  • 100 grame jambon;
  • 125 grame cașcaval;
  • 2 linguri de făină;
  • 3 ouă;
  • 50 grame unt.

În primul rând, va trebui să separați ouăle. Gălbenușurile se vor freca cu untul iar albușurile se bat spumă. Peste spumă, se presară un praf de sare. Peste amestecul de gălbenuș cu unt se adaugă făina. Se amestecă bine, apoi se adaugă și spuma de albușuri. Apoi se adaugă în aluatul rezultat bucățelele de jambon și cele de cașcaval. Amestecul rezultat se toarnă într-o tavă și se dă la cuptor pentru circa 20 de minute.

Foietaj cu kaizer și ciuperci

Pentru această rețetă de foietaj cu kaizer și ciuperci, veți avea nevoie de:

  • 150 grame kaizer;
  • 300 grame ciuperci;
  • 200 grame foietaj;
  • Cașcaval ras;
  • 2 ouă.

Ciupercile se curăță și se dau la tigaie, fără ulei. Presărați un praf de sare peste ele și amestecați constant, evitând ca acestea să se ardă. Kaizerul se taie cubulețe. Aluatul dezghețat în prealabil se decupează în formă de sfere pline și goale (cele pline se mai decupează o dată în mijloc cu o formă mai mică). Ouăle se bat. Se lipesc sferele cu ajutorul ouălelor, una plină peste una goală. Baza ar trebui să fie o sferă plină. Se adaugă ciupercile și kaizerul și se ornează cu cașcaval ras. Foietajele se așază pe o tavă și se dau la cuptor, circa 25 de minute.

Iată câteva sfaturi care vă pot face viața mai ușoară atunci când doriți să cumpărați carne sau produse pe bază de carne. Următoarele lucruri sunt cele pe care trebuie să le verificați.

Prețul redus versus calitate

Când cumpărați carne ieftină, este foarte probabil  să fiți profund dezamăgiți. Nu este vorba numai despre gust și textură, ci și despre calitatea de producție a cărnii. Mai ales în aceste timpuri, este foarte important modul în care se realizează produsele. Este mai bine să optați  pentru o cantitate redusă de produs, chiar dacă are un preț mai mare. Orice bucătar care se respectă vă va da acest sfat. Primiți ceea ce plătiți, iar pe sănătatea voastră ar fi indicat să nu faceți experimente.

Mare atenție la producători

După cum spuneam mai sus, alegeți să cumpărați de la producători ai căror scop nu este cel de a produce foarte mult, ci bine. În mesele noastre de zi cu zi se regăsesc foarte multe produse din carne care trebuie să fie pe de-o parte gustoase, pe de alta calitative.

Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo