Aperitive cu mezeluri pentru petreceri în familie

Atunci când avem un eveniment important de pregătit, musai trebuie să pregătim și faimoasele aperitive. Acestea se servesc înainte de felurile principale și sunt, în general, servite reci. Desigur, puteți servi, la o petrecere în familie, numai aperitive. Mai ales atunci când distracția este baza și nu doriți să vă complicați cu mâncăruri sofisticate. Tocmai pentru că sunt extrem de cunoscute, astăzi vă vom prezenta două  rețete de aperitive cu mezeluri pentru cele mai reușite petreceri!

  1. Cornete din salam și brânză
  • felii de salam crud-uscat;
  • brânză de vaci dulce;
  • brânză de burduf picantă;
  • 30 g unt moale
  • sare după gust.

Dumneavoastră decideți câte felii de salam doriți să umpleți cu amestecul de brânză și unt. Se freacă cele două tipuri de brânză cu untul, apoi se transferă într-o pungă tăiată la vârf sau în poș. Fiecare felie de salam se răsucește ca un cornet și se umple cu cremă. Se pot fixa cu scobitori.am fixat capătul cu 1/3 de scobitoare (ruptă dintr-una mare) și am umplut clopoțeii cu cremă.

  1. Ruladă din jambon
  • jambon crud uscat, feliat;
  • brânză de vaci (dulce, grasă)
  • brânză burduf picantă
  • 50 g unt moale
  • 2 fire de ceapă verde sau 1 ceapă medie albă sau roșie
  • câte ½ de ardei roșu, galben, verde
  • 1 castravete verde proaspăt (rondele pentru suport)

Se prepară crema prin amestecarea brânzeturilor cu untul și ceapa verde.

Pe o folie alimentară se așază feliile de jambon astfel. Se întinde crema de brânză peste jambon și se pun fâșiile de ardei colorați pe lung. Apoi se rulează cu grijă (cu ajutorul foliei) și se obține un sul lung care se taie în două.

Cele mai bune mezeluri le găsiți la cei de la Angst, care au tradiție îndelungată în prepararea produselor din carne. Puteți arunca o privire mai atentă la produsele de pe site!

Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo