După o petrecere, aniversare sau orice festivitate, clar rămân multe mâncăruri, în special aperitive reci sau fructe. Noi, cei de la Angst, ne-am gândit să venim în ajutorul vostru cu o idee de salată super fresh, pe care o puteți prepara ușor dacă v-au rămas, să spunem, câteva feliuțe de șuncă în plus.
Utilizați resturi de ingrediente festive precum șuncă, alune, afine și clementine în această salată ușoară – perfectă după o săptămână de răsfăț.
Portii: 4 persoane
Ingrediente pentru salată de șuncă cu sos de clementină:
- O pungă/ o salată
- 280g șuncă Angst, mărunțită sau tăiată în bucăți
- 1 bulb mic de fenicul, feliat subțire
- 50g alune, prăjite și tocate (puteți încerca și nuci sau alune de pădure, ține de gustul dumneavoastră).
- pătrunjel tocat
- 1 ½ lingură de afine uscate, tocate
- Pentru sos
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- Sucul de la 2 clementine
- 2 ½ linguriță de muștar Dijon
- 1 linguriță de miere
Instrucțiuni pentru salată de șuncă cu sos de clementină:
1. Pentru dressing, puneți toate ingredientele într-un borcan, împreună cu unele condimente, puneți capacul borcanului și agitați bine. Eventual, dacă aveți la îndemână, puteți folosi un shaker.
2. Într-un castron mare se pune salata spălată bine și se adaugă șunca Angst, feniculul, alunele și pătrunjelul. Chiar înainte de servire, turnați deasupra dressingul și amestecați ușor pentru a combina. Se transferă într-un platou de servire și se împrăștie afinele uscate peste salata rezultată.
Salata de șuncă este una fresh, hrănitoare, de vară. O recomandăm tuturor, deoarece este delicioasă pur și simplu. Copiii o adoră!