Salata de crenvursti in straturi
Incepi sa pregatesti acest fel de mancare cu ingredientul principal – crenvursti Angst originali. In primul rand, ii cureti de coaja si ii tai in cuburi mici si egale. Razuieste apoi branza olandeza pe o razatoare grosiera.
Spala bine toate verdeturile, dezasambleaza de pe ramuri, usca si taie. Dar si ouale fierte sunt mai bune razuite, dar nu toate. Un ou trebuie lasat pentru a orna salata. Toaca usturoiul folosind un tocator de usturoi, indepartand miezul din el.
Trebuie sa asezi salata intr-un bol de salata cu laturile joase, de preferinta o forma alungita. Intreaga salata de crenvursti Angst si branza va fi stratificata. Si trebuie sa asezi straturile in urmatoarea secventa:
- Stratul unu: pe fundul vasului de salata se intinde o treime din intreg crenvustiul taiat. Unge copios stratul de crenvursti cu maioneza.
- Stratul doi: stropeste crenvurstii cu o cantitate mica de ierburi tocate.
- Stratul trei: intinde o parte din branza astfel incat sa acopere complet crenvurstii.
- Stratul patru: intinde a doua treime din intregul crenvurst taiat si acopera generos cu maioneza.
- Stratul cinci: acopera stratul cu ierburi.
- Stratul sase: intinde un strat din jumatate din ouale rase.
- Stratul sapte: intinde usturoiul pregatit. Imbraca stratul cu o cantitate mare de maioneza.
- Stratul opt: intinde carnatii ramasi si acopera-i din nou cu maioneza.
- Stratul noua: presara maioneza deasupra cu ierburile ramase.
- Stratul zece: intinde a doua parte a oualor rase si unge-le cu maioneza.
- Stratul unsprezece: se toarna inaltimea branzei ramase si se aplica un alt strat de maioneza. Feliaza un ou fiert si decoreaza cu ele ultimul strat de salata si poti intinde si cateva fire de patrunjel, busuioc si marar.
Lasa salata la infuzat la frigider pentru aproximativ patru ore, astfel incat toate straturile sa fie bine saturate cu maioneza.
Ingrediente
Lista ingredientelor care vor fi necesare pentru acest fel gastronomic, este urmatoarea:
- Crenvursti Angst- 400 de grame
- Branza olandeza sau orice alta varietate, dar sa fie tare – 300 de grame.
- Trei sau patru oua fierte.
- Doi sau trei catei de usturoi.
- Doua legaturi de marar proaspat.
- legatura de patrunjel proaspat.
- Busuioc verde proaspat – dupa gustul tau.
- La fel si sare, condimente universale si maioneza provensala dupa gust.