Reteta delicioasa cu sunca de Praga, sunca mediteraneana Santivia, sunca praga piept curcan Santi, sunca speciala, sunca York

Reteta delicioasa cu sunca de Praga, sunca mediteraneana Santivia, sunca praga piept curcan Santi, sunca speciala, sunca York

Sunca de Praga, sunca mediteraneana Santivia, sunca praga piept curcan Santi, sunca speciala, sunca York este un fel de produs regal si, prin urmare, trebuie gatita din produse regale. Sunca de la Angst poate fi numita pe buna dreptate astfel, si este potrivita pentru prepararea oricarui fel gastronomic regal. Inainte de a trece direct la sunca (oricare dintre produsele Angst), trebuie sa pregatesti aluatul. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de trei pahare de faina de secara, deoarece este considerata mult mai utila pentru consum decat faina de grau. Adauga putina apa, sare si pregateste aluatul, din care jumatate trebuie apoi intins sub forma de cerc. Inainte de a aseza aluatul intins pe o foaie de copt, stropeste-l cu apa, apoi intinde aluatul finit.

Aseaza pe aluat feliile de sunca pregatite. Aici poti taia sunca dupa bunul plac, dar este mai bine daca bucatile nu sunt prea mari, si chiar mai bine, taie sunca in felii. Intre straturile de sunca intinde cateva bucatele de crema de branza sau poti folosi crema de branza.

Dupa ce sunca este intinsa, intinde a doua jumatate de aluat si acopera sunca cu ea. De indata ce sunca este acoperita, ciupeste aluatul pe toate partile, formand un chenar, ca la prepararea galustelor. Apoi pune preparatul finit la cuptorul preincalzit timp de patruzeci pana la cincizeci de minute.

Poti afla daca s-a gatiti, efectuand un test: ia o scobitoare si incearca sa o strapungi. Daca aluatul se strapunge liber si nu au ramas urme pe scobitoare, atunci placinta cu sunca este gata.

Scoate sunca in aluat din cuptor si lasa cateva minute sa se raceasca putin vasul. Taie bucati astfel incat fiecare dintre ele sa formeze o portie. Inainte de servire, vasul poate fi decorat cu ierburi. Si, de asemenea, se pregateste separat sosul de smantana cu usturoi si se serveste cu placinta.

Ingrediente

Pentru aceasta reteta, ai nevoie doar de:

  • Sunca de Praga, sunca mediteraneana Santivia, sunca praga piept curcan Santi, sunca speciala, sunca York (oricare dintre ele) – 750 de grame
  • Trei pahare de faina, secara
  • Crema de branza – 200 de grame
  • Un pahar de apa.

Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo