Dificultate: Ușor
Timp de pregătire: 35 de minute
Ingrediente pentru 2 Pizza cu salam Angst mari:
Pentru aluat:
- 300 grame făină
- 150 de mililitri de apă
- 25 de mililitri de ulei de măsline
- ½ plic praf de copt
- ½ linguriță sare
- Făină suplimentară pentru blat
Pentru topping:
- 150 de grame de brânză rasă (de exemplu brânză Gouda)
- 6 linguri de bulion de roșii (sau alt sos la alegere)
- Aproximativ 30 de felii mici de salam
- Sare, piper și oregano după gust
Instrucțiuni de preparare pentru Pizza cu salam Angst:
1. Într-un bol combinați 300 de grame de făină, 150 de mililitri de apă, 25 de mililitri de ulei de măsline (sau folosiți alt ulei pe care l-ați luat acasă), ½ plic de praf de copt și ½ linguriță de sare și frământați împreună cu o mașină de bucătărie, mixer cu cârlig pentru aluat sau mâinile timp de aproximativ 4 – 5 minute până când se obține un aluat neted și elastic.
2. Înjumătățiți aluatul făcut cu un cuțit pentru a obține 2 bucăți de dimensiuni egale și apoi dați fiecărei bucăți de aluat o formă de bilă. Apoi, întindeți fiecare bilă de aluat cu un sucitor pe un blat de lucru făinat până obțineți o formă rotundă.
3. Preîncălziți în timp util cuptorul la 250 ° C. Transferați foile de aluat rulate pe o tavă de copt căptușită sau tigaie pentru pizza și întindeți-le cu aproximativ 3 linguri de roșii cernute sau un alt sos la alegere.
4. Condimentați cu sare, piper și oregano după gust, acoperiți cu brânză rasă și câteva felii de salam. Apoi coaceți timp de aproximativ 10 – 12 minute în cuptorul preîncălzit până când pizza este crocantă și brânza este topită.
5. Scoateți pizza gătită din cuptor, folosiți un cuțit de pizza pentru a o tăia în bucăți și serviți imediat.