Total: 40 de minute
Porții: 4
Ingrediente pentru paste de bacon cu sos de brânză și cimbru:
- 8 fâșii de bacon Angst, tăiate bucățele
- 1 ceapă mică, tocată
- 4 căței de usturoi mari, tocați
- 1 linguriță de cimbru proaspăt tocat, plus frunze întregi pentru servire
- Sare kosher și piper proaspăt măcinat
- 1 kg de spaghete
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină universală
- 1/2 cană de lapte
- 250 grame de brânzeturi rase amestecate, cum ar fi Gruyere, Monterey Jack sau altele
Instrucțiuni pentru paste de bacon cu sos de brânză și cimbru:
1. Prăjiți bacon-ul, ceapa și usturoiul într-o tigaie mare la foc mediu, amestecând ocazional, până cand se rumenește bacon-ul, aproximativ 10 minute. Se amestecă cu cimbrul tocat. Se ia de pe foc.
2. Între timp, într-o oală mare cu apă clocotită sărată, gătiți pastele al dente, cu aproximativ 2 minute mai puțin decât conform instrucțiunilor ambalajului. Scurgeți, rezervând 2 căni de apă pentru paste.
3. Se topește untul într-o cratiță mică. Se amestecă cu făină; gătiți până se topește și se omogenizează, aproximativ 1 minut. Se amestecă încet și se adaugă și laptele. Mai apoi, se adaugă 1/2 cană de apă de la paste până se omogenizează. Atunci când fierbe, compoziția se ia de pe foc și se adaugă mixul de brânzeturi.
4. Adăugați spaghete fierte peste sosul de brânză. Se amestecă, adăugând apa de pastă rămasă, 1/4 ceașcă la un moment dat, până când sosul este cremos și îmbracă uniform pastele. Gustați și condimentați după cum este necesar. Se servește presărat cu piper și frunze de cimbru.