Cârnăciori la tavă

Iată o alternativă foarte sănătoasă de rețetă de cârnăciori Angst pe care o propunem pentru voi și familia voastră. Este extrem de simplă de gătit și mai ales gustoasă! Noi, cei de la Angst, am încercat-o și ne-a plăcut! Așteptăm și părerile voastre, dacă vă hotărâți să gătiți această bunătate de rețetă sănătoasă!
Încă un pont. Noi am folosit pentru rețeta aceasta cârnații Angst proaspeți. Desigur, voi puteți alege oricare alt sortiment.

Ingrediente pentru cârnăciori la tavă:

  • cârnați de porc
  • cartofi 300g, tăiați cubulețenăut 400g, scurs
  • 2 ardei roșii , tocați
  • 4 știuleți mici de porumb, fiecare feliat în 3 bucăți
  • 1 ceapă roșie mare, tăiată pe sfert
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței usturoi, zdrobiți
  • suc de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură boia
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță chimen
  • pătrunjel cu frunze plate, tocat

Instrucțiuni de preparare pentru cârnăciori la tavă:

1. Încălziți cuptorul la 200C. Puneți cârnații, cartofii, năutul, ardeii, porumbul și ceapa într-o tavă mare de copt. Combinați uleiul de măsline, usturoiul, sucul de lămâie și condimentele într-un castron mic, amestecând bine. Se toarnă amestecul de ulei peste legume și se toarnă până se acoperă. Acoperiți bine cu folie și lăsați tava la cuptor circa 30 de minute.

2. Descoperiți tava și prăjiți-o încă 30 de minute sau până când cârnații sunt fierți, cartofii sunt fragili și totul este auriu. Se servesc presărate cu pătrunjel și pene de lămâie pentru a le stoarce.

Angst - Mezeluri de calitate în România
Logo